Palvelut

Hieronta ja osteopatia

Hoidot eivät edellytä Elixian jäsenyyttä!

Ortopedinen osteopatia

Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen ja hoitoon erikoistunut hoitomenetelmä. Ortopedinen osteopatia on yksi osteopatian hoitomuoto.

Osteopaattisen hoidon tarkoituksena on korjata tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisia häiriöitä ja ylläpitää kehon normaalia toimintaa. Hoito auttaa palauttamaan ja ylläpitämään nikamien ja nivelten luonnollista liikkuvuutta. Osteopatian avulla voidaan hoitaa muun muassa lihaskireyksiä, selkä- ja niskakipuja, päänsärkyä, raajojen puutumisoireita sekä erilaisia nivelongelmia.

Osteopaatilla on laaja tietämys kehon anatomiasta ja toiminnasta. Ammattikuntamme nojautuu vahvasti koululääketieteeseen. Osteopaattiset tutkimukset perustuvat aina funktionaalisen anatomian, röntgendiagnostiikan ja neurologian tuntemiseen, ja näiden avulla päästään tarkkaan diagnoosiin.

Ortopedista osteopatiaa voi harjoittaa osteopaatti, joka on suorittanut sosiaali- ja terveysalan nelivuotisen ammattikorkeakoulututkinnon. Koulutus on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen Valviran hyväksymää.

Osteopaattinen hoito

Osteopaattinen hoito tehdään asiakkaan haastattelun ja tarkan kliinisen tutkimuksen perusteella. Kattavat esitiedot ja tutkimus takaavat turvallisen hoidon. Osteopatiassa käytetään laajalti erilaisia pehmeitä ja rauhallisia mobilisaatiotekniikoita, joiden avulla lievitetään kipua ja palautetaan nivelten liikelaajuutta. Tarvittaessa tehdään manipulaatiohoitoa, jossa liikerajoittunut nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan tarkkarajainen voimaimpulssi. Manipulaatio tapahtuu aina fysiologisten normaalien liikeratojen suuntaisesti. Usein hoidoissa käytetään rinnakkain manipulaatiota ja mobilisaatiota.

Osteopatiaan kuuluvat myös tekninen, ongelma-alueelle kohdistettu hieronta sekä erilaiset liikehoidot. Lisäksi asiakasta ohjataan oman kehonsa hallintaan sekä kannustetaan liikunnalliseen aktiivisuuteen. Tarvittaessa asiakas ohjataan jatkotutkimuksiin esimerkiksi erikoislääkärille.

Yleisimpiä ortopedisen osteopaatin tutkimia ja hoitamia vaivoja ovat:

 • akuutit ja krooniset selkäkivut
 • raajojen puutumiset ja säryt
 • päänsärkyoireet
 • niska- ja hartiasäryt, tension neck
 • rintarangan kiputilat
 • eri nivelten kiputilat
 • välilevyperäiset ongelmat
 • iskiashermon ärsytystilat
 • tenniskyynärpää
 • lihaskivut- ja krampit
 • urheilu- ja rasitusvammat

Hoitokertojen määrä riippuu hoidettavasta ongelmasta. Akuutin vaivan hoitamiseen saattaa riittää parikin kertaa, kun taas krooninen kiputila vaatii pidempiä hoitojaksoja.

Hieronta

Hieronta on oleellinen osa suomalaista terveydenhuoltoa. Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen. Hänet on merkitty Valviran rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi.

Hieronta on osa kokonaisvaltaista lihashuoltoa. Se auttaa lievittämään lihasperäisiä vaivoja ja poistamaan mahdollisia kiputiloja. Hyvään hoitotulokseen pääsemiseksi käytetään erilaisia hierontaotteita ja venytyksiä. Hieronnalla voidaan ennaltaehkäistä liikunnan aiheuttamia rasitusvammoja ja vähentää työperäisiä vaivoja. Hieronta rentouttaa kehoa, vähentää stressiä ja virkistää mieltä.

Hieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia elimistöön. Hieronta aktivoi elimistön omia parantavia mekanismeja. Se vilkastuttaa verenkiertoa ja näin ollen parantaa aineenvaihduntaa. Hieronnalla on lisäksi merkittävä vaikutus lihaskudokseen – lihaskudoksen käsittely auttaa lihasta palautumaan rasituksesta nopeammin. Myös revähdysten ja muiden pehmytkudostraumojen jälkiseurauksia voidaan hoitaa hieronnalla.

Hierontamenetelmänä käytetään asiakkaan tarpeista riippuen joko klassista tai urheiluhierontaa. Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista lähinnä urheilijoiden ja kuntoilijoiden tarpeisiin.

Relaxirissa hieronta on suunnitelmallista ja asiakaslähtöistä hoitoa. Asiakkaan huomioiminen ja hyvään lopputulokseen pääseminen ovat vahvuuksiamme.

Yhteistyö

Teemme yhteistyötä Elixian Personal Trainereiden (PT) kanssa. Halutessasi voimme laatia hierontasuunnitelman kuntosaliharjoittelusi tueksi yhdessä oman Personal Trainerisi kanssa.

Varaa aika